slide
Blog

Pestré sportovní aktivity s ubytováním v Krkonoších

26.2.2024

Krkonoše jsou nejen pohádkovou krajinou, ale také neodolatelným místem pro milovníky sportu a dobrodružství. Bez ohledu na roční období nabízejí tyto nejvyšší české hory bohatý výběr sportovních aktivit pro všechny generace. Ať už preferujete aktivní léto, nebo kouzelnou zimu, ideální dovolená na horách se neobejde bez útulného ubytování v moderních apartmánech.

Sportovní aktivity v zasněžených Krkonoších

Jakmile u nás napadne sníh, málo kdo by seděl doma. Vila Máchovka stojí hned u stejnojmenného lyžařského areálu, který nabízí skvělé zázemí pro lyžaře, snowboardisty i běžkaře. Pokud máte rádi pestrý výběr lyžařských tras, v dojezdu půl hodiny je v okolí dalších sedm ski areálů (například Mostek, Kněžický vrch, Benecko, Herlíkovice a Bubákov či Kozákov). Nesmíme zapomenout ani na děti a možnost sáňkování hned v místě ubytování.

Chci rezervovat ubytování

A pokud vás baví bruslení, určitě nepřijděte zkrátka. V Nové Pace je zastřešený zimní stadion s možností veřejného bruslení. 

Letní dovolená v Krkonoších a tipy na sportovní aktivity

V létě se u nás nudit nebude. Novopacká krajina láká k turistice i cyklistice a je protkaná mnoha trasami. Na jaké sportovní aktivity se můžete v létě těšit?

  • Turistika – Okolí je protkané sítí turistických cest. Oblíbený je například pěší výlet na hrad Kumburk, který je ve vzdálenosti 7 km nebo 12 km vzdálený hrad Pecka. Pokud popojedete výše do hor, můžete vyzkoušet tradiční cesty na Sněžku.
  • Cyklistika – Novopacko je vhodné pro sváteční cyklisty, rodiny s dětmi i pro profíky.
  • Procházky a houbaření – Vila Máchovka stojí kousek od lesa a v sezóně je to tu pro houbaře ráj. Přijďte se přesvědčit.
  • Koupaliště a bazény – Přímo v Nové Pace je bazén a v okolí několik koupališť. Pokud však chcete zažít stylovou atmosféru přírodního koupaliště, doporučujeme navštívit 19 km vzdálené koupaliště Dachova
  • Tenis – Hned za plotem je volně přístupná tenisová stěna. Dále v rámci ubytování mají naši hosté čtyři permanentní vstupenky na tenisové kurty v sousedství.
  • Skatepark – Dvě minuty od vily je možnost využít vybavený skatepark.
  • Squash, bowling, pétanque, plážový volejbal – Ve vzdálenosti 50 m od vily se nachází sportovní centrum s pestrou nabídkou sportovních aktivit.
  • Venkovní posilovny – V okolí jsou tři, z toho jedna přímo nad vilou.
  • Rybaření – Kousek od vily je rybník Fařina, kde je možné rybařit. Hostovací povolenku pro vás po domluvě zařídíme.

Další tipy na výlety 

A protože je důležitý i odpočinek, můžete se po nároční túře zrelaxovat v sauně přímo na ubytování. Ve vile a v přilehlé zahradě vás čeká ještě stolní fotbálek, šipky, stolní tenis, trampolína, pétanque, fotbal, florbal či basketbal.

A kde se v Krkonoších ubytovat?

Přece tam, kde máte všechny sportovní aktivity na jednom místě. Vila Máchovka, nabízející tři moderní apartmány, stojí hned u lyžařského areálu, a tak můžete vyrazit na svah rovnou od snídaně. SKI areál Máchovka je ideálním centrem pro všechny milovníky sportovních aktivit na sněhu.

Není pro vás sníh to pravé? V tom případě k nám zavítejte od jara až do podzimu. Nebudete litovat. Máme v okolí plno krásných turistických i cyklistických tras, krásné hrady a pro milovníky vody je v okolí několik koupališť a bazénů. A pokud ani to není to pravé? Můžete strávit dovolenou jen ve vile a užívat si krásné výhledy.

Neváhejte si rezervovat ubytování. Pro více informací nás kontaktujte

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3