slide
Blog

Turistika v Krkonoších vás nemůže zklamat

22.7.2023

Krkonoše - toto nádherné pohoří rozprostírající se na pomezí České republiky a Polska, láká turisty z celého světa svou unikátní krásou a nezapomenutelnými zážitky. Turistika v Krkonoších je skutečným rájem pro milovníky přírody, dobrodruhy i rodiny hledající relaxaci v malebném prostředí.

Krkonoše mají velké množství stezek pro turistiku

Jedním z největších lákadel Krkonoš je jejich rozmanitá příroda. Turisté si tu mohou vychutnat krásy horských lesů, divokých horských potoků a malebných luk, které nabízejí nepřeberné množství stezek pro pěší turistiku. Pro odvážné jsou tu výzvy jako zdolávání vrcholů nejvyšších hor České republiky, jako je Sněžka, která odmění vytrvalce neuvěřitelným výhledem na okolní krajinu.

Chci ubytování v Krkonoších

Nejen turistika, ale i cyklistika

Kromě pěší turistiky si tu přijdou na své i cyklisté. Cyklostezky v Krkonoších jsou důmyslně navrženy tak, aby nabídly jak náročné trasy pro zkušené jezdce, tak i pro rodinné výlety s dětmi.
Na kolech lze objevovat malebné vesničky, historické památky a úchvatné vodopády.

Nebojte, o hladu nebudete

A co by to bylo za putování, aby chybělo něco dobrého k snědku a k pití. Krkonoše nabízejí také bohatý kulturní zážitek. Tradiční horské chaty a hospůdky zvou k ochutnávce místních specialit a poznání regionálního folkloru. Navštívit můžete i malebná města, jako je Špindlerův Mlýn nebo Harrachov, která skrývají historické poklady a přátelskou atmosféru.

V Krkonoších si odpočinete i načerpáte síly

Turistika v Krkonoších je nejen zárukou nepopsatelných okamžiků v náruči přírody, ale také příležitostí pro aktivní odpočinek a nabíjení energie. Krkonoše jsou tu pro všechny, kdo hledají skvělé dobrodružství, krásu horské krajiny a chvíle klidu a pohody.

Tipy na výlety v okolí naší vily

  • vrchol Zvičina (18 km)
  • Naučná stezka Karla Jaromíra Erbena - Miletín (19 km)
  • Prachovské skály (23 km)
  • Vodní nádrž Les Království - Dvůr Králové n/L (24 km)
  • Riegrova naučná stezka Údolím Jizery (26 km)
  • Špindlerův Mlýn (35 km) je zde mnoho turistických cílů, například Pančavský vodopád. Jedna z možností jak se k němu dostat, je lanovkou na Medvědín, pěšky přes Zlaté návrší a Vrbatovu Boudu k Pančavskému vodopádu a zpět směrem k Labské boudě, po staré Harrachově cestě Labským dolem.
  • Další turistická trasa vede údolím Bílého Labe (až k boudě u Bílého Labe je trasa vhodná i pro kočárky), pokračovat se dá přes Luční Boudu a Úpské rašeliniště až na Sněžku.
  • Horní Mísečky (36 km) odtud je jednou z několika možností výšlap na Medvědín a dále třeba k Prameni Labe.
  • Janské Lázně (37 km) vydejte se lanovkou nebo pěšky na Černou Horu a procházkou na Černohorské rašeliniště.
  • Hospital Kuks a nedaleký Braunův Betlém (39 km)

Více tipů na výlety

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3