slide
Blog

Zažijte Krkonoše na kole

11.8.2023

Krkonoše jsou nejenom rájem pro pěší turisty, ale také pro vášnivé cyklisty. Malebná krajina, nádherné výhledy a různorodé terény čekají na ty, kdo se rozhodnou prozkoumat Krkonoše na kolech. Cyklistika na horách nabízí nejen adrenalinové sjezdy a náročné stoupání, ale také klidné průjezdy úchvatnou přírodou pro rodiny a rekreační jezdce.

Krkonoše na kole aneb různorodé terény pro každého

Krkonoše nabízejí cyklistům pestrou škálu terénů, které uspokojí jak začínající cyklisty, tak i zkušené bikery. Zatímco některé stezky vedou mírnými kopcemi a lesními cestami, jiné se vinou strmými horskými cestami či technickými sjezdy. V Krkonoších najdete také velké množství cyklotras vhodných pro rodinné výlety na kolech s dětmi.

Potřebuji ubytování

Přírodní krása na dosah ruky

Pro cyklisty znamenají Krkonoše nejen fyzickou výzvu, ale i nádherné výhledy na horské vrcholy, ledovcová údolí, horské potoky a horské louky. Cesty vedoucí přes malebné vesnice a lesní porosty nabízejí jedinečný pohled na faunu a flóru této oblasti. Zážitek z jízdy na kolech v Krkonoších je tak spojen s pocitem volnosti a propojenosti s přírodou.

Cyklistika pro každou úroveň zkušeností

Svou trasu si zde najde každý. Pro začínající cyklisty jsou zde široké cesty s minimálním převýšením, které umožní poznávání okolní krajiny bez nadměrné námahy. Pro pokročilé cyklisty pak existují náročnější trasy s prudkými stoupáními a technicky náročnými sjezdy, které poskytnou dávku adrenalinu a výzvu.

Infrastruktura pro cyklisty se neustále zlepšuje

Krkonoše se snaží přizpůsobit potřebám cyklistů tím, že postupně zlepšují cykloinfrastrukturu. Kromě dobře značených tras zde najdete také cykloservisy, půjčovny kol a informační centra. Některá horská střediska také nabízejí možnost přepravy kol lanovkami, což umožňuje využít jak sjezdy, tak i stoupání.

Více o naší vile 

Krkonoše na kolech si zamilujete

Krkonoše jsou bezpochyby skvělým místem pro milovníky cyklistiky. Bez ohledu na vaši úroveň zkušeností zde naleznete trasy, které vám umožní objevovat krásy této oblasti na kolech. Ponořte se do malebné krajiny, zažijte adrenalinové sjezdy a objevte tajemství těchto hor z pohledu cyklisty.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Zaujala Vás naše vila?
Vytvořte si u nás rezervaci
Rezervace
3